DEBAT: Letbanen skal ikke blandes sammen med velfærd og skattelettelser

Af Henrik Bang, medlem af kommunalbestyrelsen for Ø

Det er valgkamp – og tid for uovervejede forslag. Det fornuftigt at diskutere letbanen. Det er fornuftigt at diskutere bedre velfærd. Det er ok at diskutere skattelettelser – (men Enhedslisten er ikke tilhænger).

Men når Konservative og Liberal Alliance kæder tingene sammen, er det totalt meningsløst. Den offentlige transport omkring København er voldsomt udsultet. Der er massivt underinvesteret i forhold til motorveje og andre billøsninger. Trafikken vokser, køerne vokser, støjen vokser.

Letbanen kan diskuteres, men at der skal massive investeringer til i offentlig transport er indiskutabelt. Og selv uden letbane vil investeringer i trafikløsninger i Lyngby være nødvendige. I virkeligheden bør der ikke kun ses på letbane, men også på forbedringer lang ring IV (400 S og 40 E) der skal forbedres omkring 150 S.

Det ville klæde Konservative at slås for BRT løsninger og investeringer heri – og for investeringer i det centrale Lyngby, der øger fremkommelighed og mindsker trafik, fremfor at lukke øjnene for de trafikale udfordringer og populistisk love skattelettelser.

Endnu mere hult er det, når man så lover mere velfærd på let. De sidste tre års politik med sænkning af grundskylden som primært fokus har ført til pres på velfærd. Mange gode ordninger er blevet begrænset eller sparet væk. Nye initiativer udskudt. Det ville klæde Konservative (og LA) at stå frem og sige, at de nu gerne ser øget velfærd. Giv gerne konkrete bud på, hvad I gerne vil forbedre – jeg er sikker på, at der nok skal findes stemmer hertil….

Men spar os for populisme og stemmefiskeri.

Bragt i Det grønne Område 22. maj 2017